blank

Projekt budynku mieszkalnego wielorodzinnego z parkingiem podziemnym i naziemnym

Lokalizacja

ul. Żwirki i Wigury we Wrocławiu (Muchobór Wielki)

Inwestor

Satcontrol Maciej Szechyńsi

Autorzy

Michał Olejnik, Joanna Osojca, Mateusz Dołęga, Marcin Królikiewicz

Projekt

I Q 2018 roku

Pow. całkowita

2892,21 m²

Pow. użytkowa

1643,94 m²

Ilość mieszkań

34

Projekt przewiduje wykonanie kameralnego budynku wielorodzinnego o niewielkich gabarytach z wewnętrznym dziedzińcem.

Budynek zaprojektowany został na planie litery C i zorientowany tak, aby mieszkania uzyskały jak najwięcej południowego nasłonecznienia.

Elewacje budynku w jasnych kolorach z podkreśleniem okien dzięki obwodowym łamaczom światła. Cokół budynku podkreślony został poprzez zastosowanie płyt włókno-cementowych Equitone.

Wszystkie mieszkania zaopatrzono w balkony, a dla mieszkań wyższych kondygnacji dodatkowo przewidziano tarasy.

blank